נזקים עקב ניתוח להגדלת חזה

נשים רבות בוחרות לבצע ניתוח להגדלת חזה, ניתוח שמוגדר כניתוח בחירה, ולו כי הצורך אינו הכרחי או רפואי. מדובר בניתוח פופולארי שרק הולך וצובר תאוצה, ועל כן אינו מפחיד ואף אינו מוגדר כמסובך, כך שנשים רבות מקבלות החלטה לעבור אותו ובו זמנית רופאים רבים מציעים את השירות. פה נציין שמשרד הבריאות מעניק רישיון לעיסוק ברפואה כירורגית פלסטית רק לרופאים שעברו התמחות במשך שש שנים, אך כאשר מדובר בהגדלת חזה, הרי שהתקנות פרוצות, משמע כל אדם בעל רישיון של רופא עשוי להציג עצמו כמומחה – רשאי בהתאם לחוק לבצע את הניתוח.

רשלנות רפואית

הסכמה מדעת

רופאים שאינם מומחים בתחום עשויים להוביל למגוון תוצאות שאינן רצויות, עובדה שמיישרת קו עם מקרים של רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים. אחד התסמינים שמעידים שאכן התרחשה רשלנות רפואית נוגע לחוסר הסכמה מדעת. במה מדובר? ובכן הרופא המטפל חייב להציג בפני המטופלת את מרב המידע אודות הניתוח ואף המידע צריך לעבור בזמן, כך שכל מטופלת תוכל לקבל החלטה מושכלת ללא לחץ של זמן. ההסבר צריך לכלול מידע אודות סיבוכים אפשריים, תופעות לוואי, סיכויי הצלחה, אורך תקופת ההחלמה וכדומה, כאשר גם אופציות חלופיות הרופא צריך להציף, גם אם הוא בעצמו אינו יודע לספקן. על מנת להוכיח שאכן ניתן כל המידע המטופלת תתבקש לחתום על טופס "הסכמה מדעת", אך אם בית המשפט יימצא שהטופס אינו כולל את סך המידע, או לחלופין נחתם בסמוך לניתוח, הרי שהוא ייפסל.

נזקים שעשויים להוביל לתביעת רשלנות

  • דימומים מאסיביים.
  • זיהומים מקומיים.
  • דליפה – רוב הגדלות החזה נעזרות בשתלי סיליקון, אך ראוי לדעת שתיתכן דליפה של סיליקון אל עבר בלוטות הלימפה.
  • התקשות קופסית עקב זיהוי של גוף זר. כל עוד משתמשים בחומרים מתקדמים התופעה פוחתת, אך יש מקרים שמצריכים ניתוח חוזר.
  • איבוד תחושה בחזה בעקבות כשל בניתוח.
  • תוצאה אי סימטרית.
  • נפילת החזה – עקב פעולה לא מספיק מקצועית החזה עשוי ליפול כעבור זמן קצר, כך שאותה אישה תזדקק לניתוח חוזר.
  • פגיעה נפשית עקב יחס הרופא או איכות התוצאה.
  • גרימת דלקת בעקבות קרע בשתל.

אודות תהליך התביעה

נשים רבות מעידות שלו היו יודעות שהניתוח עשוי להסתבך, הן מראש היו נמנעות מלעבור אותו. די בטענה זו בכדי לקבוע שאכן התרחשה רשלנות רפואית, ולו כי לא נמסר סך המידע. כיצד אם כן מגישים תביעה? צריך להגיש חוות דעת רפואית שפורטת את נדבכי ההתרשלות ושמחזקת את ממדי הנזק. מי שמבקשת להשיג חוות דעת רפואית צריכה לפנות אל עו"ד מומחה בתחום, אם על מנת שיניע את התהליך ויישען על תקדימים וניסיון נקודתי, ואם על מנת שיפנה אל רופאים מומחים רלוונטיים. ברגע שיוכח הקשר בין הרשלנות לבין הנזק, יש סיכוי טוב לקבל פיצוי הולם, אך חשוב להיות סבלניים.

נזק בלתי נמנע

ראוי להבהיר שלא כל נזק שנגרם בעקבות ניתוח להגדלת חזה יוגדר כרשלנות רפואית, וזאת כי יש מקרים בהם הניתוח בוצע כהלכה, אך עדיין נגרם נזק, ולו בשל משתנים שלא תמיד ניתנים לשליטה. כל עוד המטופלת הייתה מודעת לסיכונים והגוף המטפל נהג כמצופה, הרי שאין לבנות על פיצוי כספי ומראש אין טעם לצאת למשפט, כאשר התייעצות קצרה עם עורך דין שבקיא בתחום יעלה זאת על ההתחלה.