מה זה אימון פונקציונלי ואילו דגשים צריך להכיר?

אימון פונקציונלי זכה לפופולריות רבה בעולם הכושר בשל גישתו המעשית לפעילות גופנית. אבל מה זה בדיוק אימון פונקציונלי? מדובר בתרגילים שיעזרו לכם לנוע טוב יותר ביום-יום וישפרו את הכוח, את שיווי המשקל ואת הקואורדינציה שלכם. סוג זה של אימון הוא רב-תכליתי וניתן להתאמה, מה שהופך אותו מתאים לכולם, ממתחילים ועד לספורטאים מנוסים. סקרנים לדעת איך זה עובד ואיך אתם יכולים להרוויח מזה? המשיכו לקרוא!

מה זה אימון פונקציונלי?

אימון פונקציונלי כולל תרגילים שמאמנים את השרירים לעבוד יחד ומכינים אותם למשימות יום-יומיות על ידי הדמיית תנועות נפוצות שאתם עשויים לעשות בבית, בעבודה או בספורט. על ידי שימוש בשרירים שונים בפלג הגוף העליון והתחתון בו זמנית, אימון פונקציונלי שם דגש על יציבות הליבה, מקל על הפעילות היומית ומקטין את הסיכון לפציעה.

אימונים פונקציונליים כוללים לעיתים קרובות תרגילים כגון סקוואטים, שכיבות סמיכה ועוד. ציוד כמו קטלבלס, גומיות התנגדות וכדורי יציבות משמשים לרוב כדי להוסיף גיוון ואתגר לתרגילים. המטרה העיקרית של אימון פונקציונלי היא לפתח את הגוף באופן המשפר את הביצועים של פעילויות שונות או ספורט ספציפי.

מתיחות

מתיחות הן מרכיב חיוני באימון פונקציונלי. הן משפרות את הגמישות, מפחיתות את הסיכון לפציעה ומסייעות להתאוששות השרירים. ישנם שני סוגים עיקריים של מתיחות שיש להביא בחשבון:

  • מתיחה דינמית: סוג זה כרוך בהזזת חלקים בגוף ובהגדלת טווח ההגעה בהדרגה, מהירות התנועה או שניהם. מתיחות דינמיות מבוצעות בדרך כלל לפני אימונים כדי להכין את השרירים לפעילות.
  • מתיחה סטטית: סוג זה כרוך במתיחת שריר עד כדי אי נוחות קלה והחזקת התנוחה למשך כ-15-60 שניות. מתיחות סטטיות נעשות בדרך כלל לאחר אימונים כדי לעזור להרפות את השרירים ולהגביר את הגמישות.

שילוב מתיחות דינמיות וסטטיות בשגרה שלכם יכול לעזור לשפר את חוויית האימון הפונקציונלי שלכם.

מזון מומלץ לפני אימון

מה שאתם אוכלים לפני אימון פונקציונלי יכול להשפיע באופן משמעותי על הביצועים שלכם. חיוני לתת לגופכם את החומרים המזינים הנכונים כדי להבטיח שיש לכם את האנרגיה הדרושה לאימון פרודוקטיבי. הינה כמה המלצות:

  • פחמימות: אכילת פחמימות מורכבות לפני האימון יכולה לספק לכם אנרגיה מתמשכת. בין האפשרויות הטובות – דגנים מלאים, פירות, ירקות וקטניות.
  • חלבון: צריכת כמות מתונה של חלבון לפני האימון יכולה לעזור בשיקום ובצמיחת שרירים. בין המקורות – בשר רזה, מוצרי חלב, ביצים ומוצרים צמחיים כמו שעועית ועדשים.
  • נוזלים: צריכת נוזלים היא חיונית לביצועים מיטביים. שתו הרבה מים במהלך היום ושקלו לשתות כ-30 דקות לפני האימון.

 

אוכל מומלץ לאחר אימון

תזונה לאחר אימון חשובה לא פחות להתאוששות ולבניית שרירים. הינה כמה נקודות מפתח שיש להביא בחשבון:

  • חלבון: צריכת חלבון לאחר האימון מסייעת לשקם ולבנות רקמת שריר. שילוב אבקת חלבון, כמו מותג אבקות החלבון אול אין, בשייק שלאחר אימון יכול להיות אופציה נוחה, אבל גם מקורות אחרים כמו עוף, דגים, טופו וגם יוגורט יווני מצוינים.
  • פחמימות: חידוש מאגרי הגליקוגן על ידי אכילת פחמימות לאחר האימון יכול לסייע בהתאוששות. מקורות טובים כוללים בטטות, אורז חום, קינואה ופירות.
  • צריכת נוזלים: שתיית מים או משקה לחידוש אלקטרוליטים הם חיוניים כדי לצרוך נוזלים שאבדו במהלך האימון.

חשיבות יציבות הליבה

יציבות הליבה היא היבט בסיסי של אימון פונקציונלי. ליבה חזקה משפרת את שיווי המשקל, את היציבות ואת הכוח הכללי, מה שהופך פעילויות יום-יומיות ותרגילים אחרים לקלים יותר וליעילים. תרגילי אימון פונקציונליים הם מצוינים לבניית כוח הליבה.

גיוון בתרגילים

אחד הדגשים המרכזיים של אימון פונקציונלי הוא מגוון התרגילים שהוא מציע. מגוון זה לא רק שומר על אימונים מעניינים, אלא גם מבטיח כי קבוצות שרירים שונות מעורבות בקידום פיתוח שרירים מאוזן ובהפחתת הסיכון לפציעות שימוש יתר.

לסיכום

אימון פונקציונלי הוא גישה מעשית ויעילה לכושר שמיטיב עם אנשים בכל הרמות. אבל מה זה אימון פונקציונלי? זוהי שיטת אימון המדגישה תנועות המחקות פעילויות יום-יומיות כדי לשפר את הכוח הכללי, את שיווי המשקל ואת הקואורדינציה. על ידי שילוב מתיחות דינמיות וסטטיות, תזונה נכונה לפני ואחרי האימונים והתמקדות ביציבות הליבה, אימון פונקציונלי משפר את הביצועים ומפחית את הסיכון לפציעות.

 

 

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.