במקום לקנות: המוצרים המוכרים מהסופר – עכשיו בהכנה עצמית

אין ספק כי ברגעים בהם נרצה להנות מארוחה טעימה, הדבר הכי קל ומתבקש שאפשר לעשות זה לקנות את האוכל המוכן מראש. אפשר להביא הביתה חומוס בקופסא, לקנות ממרחים מוכנים בצנצנת, לקנות קרטיבים וגלידות לקינוח ובעצם לרכוש כל דבר שאנו רוצים. עם זאת, אין ספק שהכי כיף זה להכין את הדברים האלו בעצמנו, והאמת היא שזה גם יהיה בדרך כלל הרבה יותר בריא בגלל שבניגוד למוצרים מהסופר אנחנו לא צריכים להשתמש בחומרים משמרים. אז אם גם אתם אוהבים להכין מפעם לפעם את האוכל שלכם בעצמכם, דעו שזה בהחלט אפשרי ושהשמיים הם הגבול פחות או יותר, ואם אתם לא ממש יודעים מאיפה להתחיל, אנחנו רוצים לחלוק אתכם עכשיו כמה רעיונות מנצחים שתוכלו להתחיל מהם. בתאבון!

פסטרמה ביתית

יכול מאד להיות שאתם עכשיו חושבים לעצמכם שמדובר על משימה מורכבת ולא פשוטה, אבל אמת היא שעל אף שיש כמה דברים שצריך לעשות, אלו לא דברים מורכבים וזה משהו שכל אחד יכול לעשות בבית. אם אתם רוצים ללמוד מהטובים ביותר איך עושים את זה, מתכון לפסטרמה ביתית באתר זוגלובק בהחלט יעזור לכם להתחיל.

חומוס

אוהבים לנגב חומוס אמיתי במסעדות? אתם יכולים להכין אותו ממש בקלות בבית וזה לא מצריך יותר מדי מאמץ, אלא בעיקר המתנה. אחרי שמשרים את הגרגרים ללילה עם מים וסודה לשתייה ומבשלים אותם לאחר מכן, פשוט טוחנים אותם לאחר מכן, מוסיפים טחינה ותבלינים, והרי לכם חומוס ביתי הכי טעים שיש.

במקום לקנות: המוצרים המוכרים מהסופר - עכשיו בהכנה עצמית

שלגונים בריאים

גם אם תחפשו במיוחד שלגונים בריאים ותגיעו לחנויות מיוחדות לצורך כך, תמצאו מוצרים שהם ספק בריאים ספק לא, והאמת היא שכבר הרבה יותר קל להכין גלידות כאלה בבית. כל מה שצריך זה בלנדר קטן, יוגורט טבעי ללא סוכר, פירות קפואים לטעמכם או פירות יבשים, ואתם בהחלט יכולים להוסיף גם שוקולד, חלבה או כל תוספת אחרים שאתם אוהבים. טוחנים, מקפיאים ואחרי כמה שעות נהנים מגלידה ביתית בריאה וטעימה!

ממרחים ביתיים

אפשר תמיד לקנות ממרחים מוכנים, אבל מעבר לעובדה שאלו מכילים בדרך כלל לא מעט חומרים משמרים, הם גם בדרך כלל הרבה פחות טעימים ממה שאפשר להכין בבית. אתם יכולים לעשות בעצמכם בקלות הרבה מאד ממרחים והנה שני סוגים שאפשר להכין בקלות:

  • ממרח כוסברה חריף עם פלפלים, לימון, שמן זית, מלח ושום (טוחנים הכל בבלנדר).
  • פסטו ביתי עם בזיליקום, שמן זית, שום, גבינת פרמז'ן וצנוברים (טוחנים הכל בבלנדר).

אגב, אם ממש בא לכם להשקיע ולהגיע למיצוי טעמים מושלם אתם יכולים בהחלט להכין הכל עם מכתש ועלי. נכון, קצת יותר עבודה, אבל בהחלט שווה את התוצאה.

עלי גפן מגולגלים

אחד המעדנים הכי ישראלים שיש וכולנו שמחים לאכול כאלו כשאנו בטיול בצפון, וכשאנחנו לא, לרוב נתפשר על עלי הגפן מהסופר בקופסת שימורים. אך האם ידעתם שאתם יכולים להכין עלי גפן מעולים בעצמכם? כן, כל מה שצריך זה את העלים עצמם ואם זאת העונה אז אפשר לחפש עלי גפן טריים אצל חברים ולקטוף, ואם מדובר על כל עונה אחרת אפשר גם לקנות עלי גפן משומרים שיעשו עבודה טובה לא פחות. מומלץ למדי לאכול טרי עם קצת לימון סחוט מעל לצד לבנה, שגם אותו אגב אתם יכולים להכין לבד ממש בקלות בבית!

לסיכום – זה לא תמיד אפשרי, אבל כשישי הזדמנות זה בהחלט נחמד יותר להכין מאכלים בעצמינו, כדאי גם לכם לנסות!