ממתקים מהטבע: הפירות היבשים הם בדיוק מה שאתם צריכים במטבח

פירות יבשים

פירות יבשים נפוצים כמאכל בחג כמו ט"ו בשבט ובעבר, היוו דרך לאכול מפירות ארץ ישראל בחגים בתקופות בהם לא היו מקררים לשימור פירות. פירות כאלה משמשים בימים רגילים לבישול ונפוצים במטבח הישראלי בעיקר במטבחי צפון אפריקה. אם אתם רוצים לשלב פירות יבשים בחיי היום יום שלכם, כדאי להכיר כמה כאלה שנחשבים מומלצים ולדעת מדוע הם בריאים.

איפה קונים פירות יבשים טריים?

פירות יבשים יכולים להיות טובים לבריאות במידה והם אינם מלאים בסוכרים ושמנים ובמידה והם טריים. אם אתם מחפשים מוצרים טובים, באתר "המזווה" אפשר להשיג אותם טריים ולהנות ממגוון אופציות להגשה ושימוש, כמו למשל בחירת קופסא מעוצבת עם פירות יבשים שאפשר להחזיק על השיש או להניח על שולחן מלא כול טוב. באתר תמצאו גם פרודוקטים לבישול כמו תאנים מיובשות בשמש, תמר דקל נור טבעי, שקדים טבעיים ואגוזי מלך ומגוון רחב של מוצרים.

פירות יבשים אפשר לשלב באורז או בקוסקוס, הם נהדרים למילוי עוף וכתוספת לבשר  ומהווים קינוח בריא שמגישים לאחר ארוחה לצד ספל תה או כנשנוש לתוספת אנרגיה בזמן עבודה או לימודים.

הנה מספר יתרונות בריאותיים של פירות יבשים:

פירות יבשים יכולים לסייע בטיפול בעצירות ומניעתה. במאכלים כאלה יש סיבים תזונתיים ברמה גבוהה וסוכר שמרכך את המזון במעיים. בנוסף לכך, מדובר במאכלים שמונעים אנמיה משום שצימוקים או משמשים יבשים מכילים כמות גדולה של ברזל. כך אפשר להגביר את ספיגת הברזל בגוף. גם תות שדה ופירות הדר מכילים ברזל כמו גם ויטמין C המצוי בקיווי או עגבניות שיכולות בהחלט להיות מיובשות. תאני, אגוזים ושקדים יספקו לגוף סידן, אומגה 3 ומגנזיום, ומי שצריך לעלות במשקל יוכל להנות מגרעיני חמניות, שקדים ואגוזים מיוחדים שמכילים כמות גבוהה של קלוריות. למרבית הפירות יש מינרלים שלא נהרסים בעת חשיפה לחום, לכן הם נחשבים מעולים לחיזוק המערכת החיסונית.

כמה פירות יבשים מומלצים למצבים בריאותיים שונים:

סמבוק שחור

סמבוק שחור מסייע לחיזוק המערכת החיסונית ויעיל נגד שיעול.

אגוזים ושקדים

אגוזים ושקדים מכילים שומנים בריאים שממתנים את תגובת הגוף לסוכרים. כך אפשר לאזן את רמות הסוכר בגוף.

שזיפים מיובשים מושרים במים

כדי להקל על עצירות כדאי לבחור בשני שזיפים מיובשים שהושרו במים למשך הלילה. אפשר לקבלת הקלה בעיקר כאשר שותים את מי ההשריה.

תמרים מיובשים

פירות יבשים יכולים -במידה ובוחרים אותם בצורה נכונה- לחזק את המערכת החיסונית. תמרים מכילים מגנזיום וסידן, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ושאר מרכיבים שמגנים על הגוף מפני מחלות לב ודם.

אננס מיובש

אננס מיובש הוא גם טעים ויכול להשתלב בקינוחים באופן מושלם והוא גם מסייע לעיכול בשל אינזים בשם ברומלין שמצוי בו. מי שסובל מבעיות של גזים במערכת העיכול יוכל להפחית אותן באמצעות אננס מיובש.

חמוציות

יש לא מעט נשים שסובלות מדלקות בדרכי השתן ובמקרה כזה מיץ חמוציות או חמוציות טבעיות ללא סוכר נחשבות מעולות. את החמוציות אפשר לשלב באורז ובסלטים לקבלת טעם מתקתק.

שורש ג'ינג'ר

ג'ינג'ר מיובש יסייע להוריד חום ומעולה לשילוב בתה חם כאשר חולים בשפעת משום שהוא אנטי ויראלי.

בננה מיובשת

חטיף טעים וגם טוב שמכיל אשלגן בכמויות גדולות עבור מי שסובל מחוסר אשלגן.

לסיכום פירות יבשים מסוימים יכולים להיות חטיף מעורר, מרכיב נוסף לתבשילים ומאכלים ומקור בריאות. בכול מקרה, כדאי תמיד להתייעץ עם תזונאים ולהוסיף את הפירות היבשים לתפריט באופן מותאם אישית.

 

*המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.