מחפשים השקעה כדאית? אולי לוחות סולאריים זה מה שאתם צריכים

לוחות סולאריים

כאשר אנחנו חושבים על השקעה, מה עולה לנו בראש? רבים יגידו נדל"ן, מניות, איגרות חוב או אפילו הלוואות חברתיות. בספק אם לוחות סולאריים יעלו באותה רשימה ומדוע לא בעצם? לוחות סולאריים יכולים להיות השקעה ממש כמו כל היתר שמנינו ואולי אפילו יותר טובה. בשביל להבין מה הקשר בין הדברים צריך יהיה להגדיר את המושג השקעה ולאחר מכן להראות כיצד הוא מתקיים בנושא אנרגיה סולארית.

מהי השקעה?

בניגוד להוצאה על צריכה, השקעה היא רכישה של נכס אשר היעוד שלו הוא תזרים כספי העולה על מחיר הרכישה. ההפרש בין ההשקעה לאותו תזרים נקרא החזר והוא נמדד באחוזים מההשקעה הראשונית ליחידת זמן, בדרך כלל שנה. כך למשל אם רכשנו מניה X ב100 ש"ח וקיבלנו עליה דיבידנד של 2ש"ח בשנה, ניתן להגיד שהתשואה הייתה 2 אחוז שנתיים. עכשיו בואו נעבור לאנרגיה סולארית. בשביל להבין כיצד היא מאפשרת לנו הזדמנות להשקעה, צריך לדעת על לוח סולארי כמה דברים. הדברים החשובים ביותר הם מחיר ההתקנה שלו, כמות החשמל שהוא יכול לייצר בשנה ממוצעת ומחיר החשמל שנקבל כאשר נמכור אותו בחזרה לחברת החשמל.

הנקודה האחרונה מפתיעה לעיתים אנשים. הם מתפלאים לשמוע שקיימת אפשרות שלא רק שאנחנו מקבלים חשמל בחינם, אלא אנחנו אפילו מוכרים אותו. למעשה, המכירה לחברת החשמל נעשית בחוזה ארוך טווח כאשר המחיר מובטח מראש. זהו כבר היתרון הגדול של ההשקעה הזו – היא בעלת סיכון נמוך, כמעט אפסי. השקעות אחרות, כגון מניות או אגרות חוב, יכולות לאבד מערכן. השקעות אחרות כגון חיסכון בבנק הן בטוחות אבל כמעט ולא מניבות החזר כלשהו. כיום, בסביבת ריבית אפסית, ההשקעה בלוחות סולאריים יכולה להתברר כצעד חכם המשלב בין ביטחון ויציבות לבין תשואה גבוהה.

כיצד משקיעים בלוחות סולאריים?

תחשיבים שונים מראים שהתשואה על התקנה של מערכת סולארית יכולה להגיע ל8% בשנה. זה כמובן משתנה בין מקרה למקרה ותלוי במשתנים כמו גודל הגג או כיוונו. באופן כללי מדובר על תשואה אשר גבוהה בהרבה מכל תשואה ברמת סיכון שכזאת. עלות של מערכת חשמל סולארית ממוצעת נעה בין שבעים למאה אלף ש"ח ויכולה להגיע עד 160 ש"ח למערכות בבתים פרטיים.

ההתקנה של המערכות הללו היא מאד פשוטה מבחינה טכנית. לאחר ההתקנה, לא צפויות בעיות במשך שנים רבות והדאגה היחידה שלנו תהיה פעם בכמה חודשים לוודא שהלוחות נקיים מהצטברות של הרבה אבק.

מערכת כזאת ניתן להתקין על כל גג בין אם הוא על האנגר תעשייתי, בית פרטי או בניין עם דירות. חשוב לדעת שבבניין משותף עם דירות שונות, צריך יהיה להשיג את הסכמת כל הדיירים להתקנה של מערכת כזאת, או לפחות כשליש מדיירי הבניין על פי חוק שחוקק לאחרונה.

מדינת ישראל מעודדת בשנים האחרונות את ההתקנות הללו. היא עושה זאת בשל הרצון להגיע ליעדי יצור של חשמל מאנרגיה מתחדשת. ההקלות כוללות הקלות ברגולציה, ביטול החובה לשלם מיסים שונים כמו ארנונה והקלות בקבלת אישורים להתקנה של לוחות סולאריים באזורים עירוניים.

 

אם יש ברשותכם גג בבעלות מלאה או בשותפות תוכלו גם אתם להפוך אותו להשקעה מניבה אשר תזרים לכיסכם בין כמה מאות לכמה אלפי ש"ח בכל חודש. התחילו לעשות שיעורי בית בקשר להיתכנות של מערכת כזאת. קיימות חברות רבות אשר מציעות מערכות שונות בתנאים שונים. התחרות הזאת הביאה את מחירי ההתקנה לשפל ואילו את איכות המערכות ליצור חשמל סולארי לשיאים חדשים. מדובר במערכות שהן הרבה יותר אמינות ויעילות ממה שהיה נהוג בשוק אך לפני שנים מעטות. בהצלחה!