מנות שף בשריות שתוכלו להכין בעצמכם בבית – ובקלות

מנות שף בשריות

אוהבים בשר? אין שום ספק שבשר בקר וכן סוגי בשר אחרים מהווים את חומרי הגלם מהם ניתן להכין את המנות הכי טעימות וזה בהחלט כיף להתפנק עם נתחים עסיסיים אחת לכמה זמן. יחד עם זאת, כשאנחנו רוצים להכין מנות בשריות שונות, רובינו מקובעים פחות או יותר על דברים מוכרים ולא ממש יודעים איך להכין מנות גורמה מסוגים שונים ולכן זה משהו שיכול לפגום לפעמים בחוויה של האכילה. האם הכנה של מנות שף בשריות איכותיות זה דבר מורכב שמתאים רק למביני דבר שמגיעים מהתחום הקולינרי הספציפי הזה? התשובה היא שזה ממש לא כך ושכל אחד יכול להכין מנות טעימות כאלו ולצאת מהקופסא. הנה כמה רעיונות למנות מהסוג הזה שתוכלו להכין בעצמכם, אבל קודם כל – החשיבות של בחירת חומרי גלם איכותיים.

קודם כל בשר איכותי

לפני שנתחיל ונספר על מתכונים למנות גורמה שתוכלו להכין בעצמכם, חשוב לחדד את החשיבות של קניית בשר איכותי לצורך העניין הזה, מה שיאפשר הצלחה ומיצוי של הטעמים. מותג הבשרים המוביל מעדני גורמה זו בחירה מצוינת, שכן מדובר בנתחים מעולים באיכות גבוהה שניתן להשיג בנקודות שיווק רבות ברחבי הארץ מעבר לקצביות של העסק כמובן. לאחר שהצטיידתם בבשר איכותי, תוכלו לנסות ולהכין מנות טעימות במיוחד שככל הנראה תופתעו עד כמה פשוט להכין אותן.

קרפצ'יו

קרפצ'יו היא מנה בשרית טעימה שבלי ספק עונה על ההגדרה של מנת גורמה והאמת היא שממש פשוט להכין אותה. כל מה שצריך זה נתח סינטה, אנטריקוט או פילה אותו יש לפרוס ולהניח על מגש רחב. עליו יש לבזוק מעט חומץ בלסמי ולשים במקרר לכמה שעות לכל הפחות ועדיף למשך לילה אחד. לפני ההגשה אפשר לפזר מעל מעט פרמז'ן ועליי רוקט ומומלץ לאכול בליווי ברוסקטות או טוסטונים.

נתח סינטה בתנור

לא תאמינו עד כמה פשוט להכין בבית נתח סינטה עסיסי וטעים שלא יבייש אף מסעדה. בחרו נתח אנטריקוט בגודל שמתאים למספר הסועדים (2 קילו יספיקו לשישה סועדים בערך). עסו אותו עם שמן זית, חרדל דיז'ון ומעט עלי רוזמרין. לאחר מכן חרצו בחלקו העליון חריצים קטנים ובתוכם הכניסו חצאים של שום חי. את הנתח יש לשים בתנור לשלוש בערך בחום של 180 מעלות במצב טורבו. פורסים לפרוסות ואוכלים בתאבון.

גלילות חצילים עם בשר טחון

מדובר במנת שף טעימה במיוחד שכולם יתענגו על כל ביס ממנה וככל הנראה תזכה אתכם בלא מעט מחמאות. פורסים חצילים לפרוסות ארוכות ומכניסים לתנור לכחצי שעה עד לריכוך קל. בזמן הזה מקפיצים בשר טחון עם רוטב עגבניות ותבלינים על מחבת עד שהבשר עשוי למחצה. מוציאים את החצילים שיתקררו ושמים מעט בשר על כל פרוסה ולאחר מכן מגלגלים אותה למעין סיגר. אפשר להכין רוטב לשים גם מעל הגלילות ויש להחזיר לתנור לעוד כרבע שעה. מתכון מצוין שקשה מאד לפספס איתו.

סלט סינטה

סינטה היא נתח איכותי במיוחד ונטול שומן ולכן גם מדובר במנה שנחשבת לבריאה. מכינים מראש כמה נתחים של סינטה על הגריל ולאחר מכן מכינים סלט עלים ירוקים, אליו ניתן להוסיף גם עגבניות שרי חצויות. חותכים את הסינטה לחתיכות קטנות ומוסיפים ואפשר בהחלט לתבל את הסלט עם רוטב איולי ויניגרט שיעשיר באופן משמעותי את הטעמים.

אם כך, אתם יכולים לראות שבעצמכם שכל אחד יכול להכין מנות שף בשריות בבית ואנחנו בהחלט מעודדים גם אתכם לנסות. בתאבון!